Samenwerking Decathlon

Decathlon en Bayck gaan unieke samenwerking aan

Decathlon België gaat een samenwerkingsverband aan met Bayck; de nieuwe en veelbelovende e-bikeretailer. Vanaf nu is de e-bike te verkrijgen in het Decathlon filiaal in Gent. Vanaf november is het assortiment van Bayck online te koop via Decathlon Marketplace. In 2021 start de uitrol naar 7 andere filialen van Decathlon België.

Een e-bike voor iedereen! Met het vizier op een brede doelgroep ontstond er vrijwel meteen een connectie tussen Decathlon en Bayck. Decathlon staat bekend om haar gigantische winkels in heel Europa waar een uitgebreid scala van sportartikelen wordt verkocht. Al ruim 44 jaar is Decathlon het Walhalla voor elke sporter en buitenactivist. Van golfbal tot basketbal, en nu van mountainbike tot e-bike.

Vanaf november zijn de e-bikes van Bayck te koop via Decathlon Marketplace; de webwinkel waar momenteel de laatste hand aan wordt gelegd. Als eerste worden de e-bikes aangeboden via het online platform, waarna het assortiment bijtijds wordt aangevuld met accessoires. Klanten en andere geïnteresseerden hebben vrijdag 11 en zaterdag 12 september de kans om een voorproefje te maken op de parking van Decathlon Gent (Vliegtuiglaan 8). Iedereen is de gehele dag, tijdens de openingstijden van 09:00-19:30 van harte welkom om te ervaren wat zo bijzonder maakt.

Wat Bayck uniek maakt is het gebruik van een modulair systeem waarmee de consument zelf zijn e-bike samenstelt. Waar je bij de standaard fietsenwinkel een keuze maakt uit e-bikes die al gefabriceerd zijn, is een fiets van Bayck zelfstandig samen te stellen. Men kiest eerst een aantal versnellingen en een remsysteem om vervolgens met verschillende kleuren kappen, accu’s en accessoires de fiets te personaliseren. De verschillende bouwonderdelen passen op elk platform waardoor je om de zoveel tijd kunt wisselen. Hiermee richt Bayck zich op een veel bredere (en ook jongere) doelgroep.

Met de verschillende onderdelen zijn uiteindelijk 320 unieke ‘baycks’ te maken. En dat is voor nu slechts het begin, want er zijn meer onderdelen en services in ontwikkeling. Alle afzonderlijke onderdelen zijn zo gemaakt dat elke combinatie mogelijk is, het is net zoals Lego, maar dan met e-bikeonderdelen. Dit modulaire systeem maakt Bayck tot een volledig circulaire fiets. Wanneer een onderdeel kapot gaat, is deze makkelijk te vervangen door een onderdeel dat altijd op voorraad is. Fietsen die niet meer bruikbaar zijn voor de verkoop, krijgen een tweede leven, worden straks als deelfiets aangeboden in steden en plaatsen waar het openbaar vervoer schaars is en maakt Bayck een ideale mobiliteitspartner.

Door in te spelen op belangrijke maatschappelijke thema’s als mobiliteit, duurzaamheid en circulariteit hoopt de organisatie van Bayck een revolutie te ontketenen op het gebied van vervoersmiddelen. Dankzij het oneindige scala aan mogelijkheden is het Back gelukt om een e-bike te creëren die beschikbaar is voor iedereen.