Zadel & stuur afstellen

Wanneer je een Bayck bestelt, heb je tijdens het bestelproces de mogelijkheid je lengte in te vullen. Op basis hiervan stelt onze monteur het zadel en het stuur zo goed mogelijk af. Omdat ieder persoon en lichaam anders is, adviseren wij voor je eerste fietstocht de positie nog even te controleren.

Hoe stel ik mijn zadel goed in?

Het is belangrijk dat je stabiel op de fiets zit. Wanneer je tijdens het fietsen heen en weer beweegt, staat het zadel niet goed afgesteld. De hoogte van het zadel bepaal je op twee manieren:

  1. Ga rechtop naast de fiets staan. Zorg dat het zitvlak van het zadel op hoogte van je heup staat afgesteld.
  2. Neem plaats op de fiets. Zet één voet op de laagste pedaal en de andere voet op de grond. Je tenen moeten nog de grond raken en het been met de voet op de pedaal mag een lichte buiging hebben. 

Bekijk het filmpje voor meer uitleg.

 

Hoe stel ik mijn stuur goed af?

Een goed afgesteld stuur is belangrijk voor een goede houding van de rug en de druk op je handen:

  1. Ga op de fiets zitten, zodat je goed en comfortabel zit. Voor een fiets zoals Bayck is dit een rechte houding. 
  2. Je zwaait je handen ontspannen naar voren. Wanneer je met licht gebogen armen de handvatten goed kan vastpakken, staat het stuur voor jou in de juiste positie.

Tip van onze monteur:

“Wanneer je een onderdeel monteert/ afstelt op je fiets is het handig montagevet bij de hand te hebben. Geen montagevet in huis? Geen paniek, vaseline is een goed alternatief Wat zeker NIET mag gebruikt worden zijn bijvoorbeeld vetten of oliën op plantaardige basis!”

Welk zadel kies ik?

Om zadelpijn, rug of nekklachten te voorkomen, adviseren wij goed over de zadelkeuze na te denken. Bayck levert hoogwaardige zadels van Selle Royal. Je kunt kiezen uit 3 typen zadels:

Sportief: Het Selle Royal Essenza Athletic is een sportief zadel. Dit zadel is vooral geschikt voor een sportieve voorovergebogen zithouding. Bij deze houding zit het drukpunt vooral aan de voorkant. Het zadel is daarom speciaal voor de heren voorzien van een uitsparing.

Comfortabel: Het Selle Royal Essenza Moderate zadel is een breed zadel gericht op recreatief gebruik. Je hebt een rechtere houding waarbij de druk op de billen ligt. Het extra brede zitvlak zorgt voor een goed rustpunt voor de billen.

Comfortabel extra: Het Selle Royal Essenza Relaxed zadel is een breed zadel gericht op recreatief gebruik. Je hebt een rechtere houding waarbij de druk op de billen ligt. Het extra brede zitvlak zorgt voor een goed rustpunt voor de billen. Het verschil met het Moderate zadel, is dat de Relaxed is voorzien van extra vering. Dit geeft meer demping tijdens het fietsen.

Bekijk hier hoe je je zadel goed afstel

Bekijk hier hoe je je stuur goed afstel