Fietsplan

Fietsplan

Fiets van de zaak: hoe werkt het?

Er is een verschil of je werkgever de e-bike aanschaft of dat jij dat doet. Lees hieronder de verschillen.

Je werkgever koopt je Bayck.

Een fiets van de zaak maakt het mogelijk om een elektrische fiets te gebruiken voor woon-werkverkeer. Je hoeft dan niet zelf een fiets te kopen. Je mag de fiets van de zaak fiscaal gezien onbeperkt privé gebruiken.

Als je een fiets van de zaak privé gebruikt, heb je daar voordeel van. Over de waarde van dit voordeel (de bijtelling) betaal je loonbelasting. De bijtelling is 7% over het aankoopbedrag van de fiets en accessoires (inclusief btw) per jaar. De werkgever telt dit bedrag op bij het salaris. Hierover betaal je  dan maandelijks belasting. 

Jij koopt je Bayck.

Je koopt je Bayck via het fietsplan waarbij je werkgever is aangesloten. De aankoop van je fiets wordt voorgefinancierd en maandelijks wordt er een vast bedrag van je loon ingehouden voor het terugbetalen van de fiets. Afhankelijk van het fietsplan waar je werkgever bij is aangesloten kan je jouw elektrische fiets volledig indienen op basis van je brutoloon. In een aantal gevallen, zoals het fietsplan waar Bayck bij is aangesloten, wordt een groot gedeelte bruto ingediend, maar zul je voor het restant wel het netto bedrag moeten voldoen.

Bij welk fietsplan is Bayck aangesloten?

Bayck is aangesloten bij Fisc Free/ Nationale Fietsprojecten. 

Het fietsplan biedt jou de mogelijkheid om 1 keer in de 3 jaar via je werkgever een elektrische fiets met belastingvoordeel te kopen.
Je koopt de elektrische fiets tot een maximum bedrag van € 749 op basis van je brutoloon, wat betekent dat je hierover geen inkomstenbelasting hoeft te betalen. Is het aankoopbedrag hoger dan het maximum bedrag, dan betaal je dit resterende bedrag van je nettoloon en ontvang je hier geen belastingvoordeel over. 

Ga voor informatie naar www.nationalefietsprojecten.nl

Is jouw werkgever aangesloten bij een ander fietsplan?

Neem dan contact met ons op:

Leasen

Je kan je elektrische fiets ook leasen. Je helpt dan mee om de wereld weer iets duurzamer te maken, want na de looptijd geven we je Bayck een 2e of 3e leven door het inzetten van je Bayck als huur- of deelfiets. Onze lease partner Fietslease Holland neemt contact met je op om de leasetermijn met je af te stemmen.

Wil jij graag je fiets leasen, neem dan contact met ons op:


Kom ik in aanmerking voor Bayck leasing?

Voordat Fietslease Holland een lease overeenkomst met je maakt, screenen zij jouw kredietwaardigheid. Het besluit of je wel of niet in aanmerking komt voor het leasen van je e-bike ligt dan ook niet bij Bayck maar bij Fietslease Holland. Wij als Bayck hebben hier geen invloed op.

Gratis thuisbezorgd