Fietsplan

Fietsplan

Fiets van de zaak: hoe werkt het?

Er is een verschil of je werkgever de e-bike aanschaft of dat jij dat doet. Lees hieronder de verschillen.

Je werkgever koopt je Bayck.

Een fiets van de zaak maakt het mogelijk om een elektrische fiets te gebruiken voor woon-werkverkeer. Je hoeft dan niet zelf een fiets te kopen. Je mag de fiets van de zaak fiscaal gezien onbeperkt privé gebruiken.

Als je een fiets van de zaak privé gebruikt, heb je daar voordeel van. Over de waarde van dit voordeel (de bijtelling) betaal je loonbelasting. De bijtelling is 7% over het aankoopbedrag van de fiets en accessoires (inclusief btw) per jaar. De werkgever telt dit bedrag op bij het salaris. Hierover betaal je  dan maandelijks belasting. 

Jij koopt je Bayck.

Je koopt je Bayck via het fietsplan waarbij je werkgever is aangesloten. De aankoop van je fiets wordt voorgefinancierd en maandelijks wordt er een vast bedrag van je loon ingehouden voor het terugbetalen van de fiets. Afhankelijk van het fietsplan waar je werkgever bij is aangesloten kan je jouw elektrische fiets volledig indienen op basis van je brutoloon. In een aantal gevallen, zoals het fietsplan waar Bayck bij is aangesloten, wordt een groot gedeelte bruto ingediend, maar zul je voor het restant wel het netto bedrag moeten voldoen.

Bij welk fietsplan is Bayck aangesloten?

Bayck is aangesloten bij Fisc Free/ Nationale Fietsprojecten. 

Het fietsplan biedt jou de mogelijkheid om 1 keer in de 3 jaar via je werkgever een elektrische fiets met belastingvoordeel te kopen.
Je koopt de elektrische fiets tot een maximum bedrag van € 749 op basis van je brutoloon, wat betekent dat je hierover geen inkomstenbelasting hoeft te betalen. Is het aankoopbedrag hoger dan het maximum bedrag, dan betaal je dit resterende bedrag van je nettoloon en ontvang je hier geen belastingvoordeel over. 

Ga voor informatie naar www.nationalefietsprojecten.nl

Is jouw werkgever aangesloten bij een ander fietsplan?

Neem dan contact met ons op:

Leasen / Gespreid betalen

Je kan je elektrische fiets op afbetaling kopen. Je sluit hiervoor een persoonlijke lening af bij onze financiële partner Santander. Zij financieren de fiets voor en jij betaalt binnen een afgesproken termijn op basis van een vast maandelijkse bedrag de aankoop af. 

Wil jij graag je fiets op afbetaling kopen, neem dan contact met ons op:


Kom ik in aanmerking voor het kopen op afbetaling?

Voordat Santander jouw fiets voorfinanciert, screenen zij jouw kredietwaardigheid. Het besluit of je wel of niet in aanmerking komt voor het kopen van een fiets op afbetaling ligt dan ook niet bij Bayck maar bij Santander. Wij als Bayck hebben hier geen invloed op. 

Gratis thuisbezorgd